Örhängen, ett par
Platina och guld, 18K besatta med två äldre briljantslipade diamanter, totalt c:a 8,5 ct.
Sålda för 660.000 kr
Har du smycken du vill sälja? Marknaden för smycken är idag glödhet. Våra köpare letar allt från moderna klassiker till antika samlarsmycken, allt med kvalité och hållbarhet som ledord.
Vägen till en försäljning för oss är enkel. Ledande expertis, personligt engagemang, kraftfull marknadsföring och slagauktioner gör oss till ditt självklara val vid försäljning av smycken.
Våra köpstarka kunder över hela världen söker antika och moderna smycken av juvelerare och formgivare som Bulgari, Vivianna Torun Hübe-Bülow, Cartier, Alessandro Castellani, Chaumet, Chopard, Fabergé, Georges Fouquet, Froment-Meurice, Carlo & Arthur Giuliano, Georg Jensen, René Lalique, Lapponia, Liberty & Co., Ole Lynggaard, Mauboussin, Mellerio dits Meller, Kristian Nilsson, Wiwen Nilsson, Phillips & Co., Tiffany & Co., Van Cleef & Arpels (VCA), Henri Vever och Harry Winston med flera.
På senare år har intresset för att köpa smycken på auktion ökat. Det beror mycket på att dagens köpare vill leva mer hållbart i alla led. Genom att köpa och sälja smycken på auktion gör du en hållbar investering samtidigt som smyckena förblir en del av kretsloppet. I Sverige finns det trots vårt lands storlek relativt mycket smycken. Detta är till stor del tack vare våra band till det franska hovet kombinerat med en stark hantverkstradition inom guld – och silversmide.
Människans önskan att smycka sig med glittrande ting har funnits i alla tider. Smycken var precis som nu ett sätt att uttrycka sig och visa sin status. Under historiens gång har fantasi och hantverksskicklighet satt sina spår i smyckeskonsten, som speglar sig i varje tidsepoks historia, kultur och mode. Frankrike har sedan medeltiden klassats som ett av de främsta tillverkningsländerna inom juvelerarkonsten. Paris juvelerare nådde sin höjdpunkt under rokokon vid 1700-talets mitt. Den främsta anledningen var Madame de Pompadour, älskarinna till Ludvig XV och ”drottning” över konsten i Frankrike. Hon drog till sig ädelstensgravören Jacques Guay (1715–1793), hovjuvelerarna Rondé & Lempereur och juvelhandlaren Lazare Duvaux. I hennes omfattande smyckesamling fanns inte mindre än 40 ringar. Hon blev känd för sina ovanliga och fantasifulla färgkombinationer: en ametist omsluten av gula diamanter eller en rosa diamant med blå diamanter. Madame de Pompadours utsökta smak och hennes juvelerares yrkesskicklighet lade grunden för den nymodighet och lyx som den franska smyckeskonsten kom att förknippas med ända tills idag. Sverige har genom sina relationer till det franska hovet en fantastisk smyckesskatt exempelvis i Drottning Sofias garnityr i guld och malakit. Kamédiademet, tillverkat av Nitot i Paris, bar Kronprinsessan Viktoria på sitt bröllop. Diademet var troligtvis en gåva från Napoleon till Kejsarinnan Joséphine och har sedan gått i arv via kejsarinnans sondotter Josefina av Leuchtenberg.
Har du smycken som du vill sälja?
Ta chansen och sälj på våra kommande Kvalitetsauktioner. Våra auktionsnoteringar visar att vårt sätt att arbeta med kvalitetsauktioner banar väg för framgång.
Våra experter bistår er gärna med en kostnadsfri och förutsättningslös värdering. Kontakta våra experter direkt, fyll i onlineformuläret eller skicka bilder på dina föremål till smycken@uppsalaauktion.se.